Скільки ж нам потрібно пити води? В середньому, дорослому чоловікові необхідно близько 3 л рідини (це 15 склянок об'ємом 200 мл і 12 склянок об'ємом 250 мл). Для жінки - 2,3 л (близько 12 склянок 200 мл). Такі рекомендації інституту харчування.

Причому близько 8 склянок необхідно саме чистої питної води, решта - суп, чай, компот і інше.Чому потрібно пити саме воду? Справа в тому, що організму необхідно здійснювати додаткові зусилля, щоб виділити чисту воду, скажімо, з чаю або соку. Споживаючи просту воду, ви допомагаєте своєму тілу, позбавляєте його від зайвих зусиль з добування чистої води. Організм сприймає чай, каву, молоко, компот і соки як їжу.Лікарі відзначають, що важливо не тільки кількість води, яку ви вживаєте, особливо в літню погоду, але і час, в який ви це робите.

По-перше, для здоров'я потрібно пити додатково тільки чисту воду, без цукру і добавок.


Кава, до якої ми так звикли, виводить досить багато рідини з організму, тому влітку її слід вживати поменше.

Чай чудово тонізує, але все ж і він містить кофеїн, що дає нам той же "кавовий" ефект в плані втрати рідини.А ось і кращий час, коли вам просто необхідно випити води.


Дві склянки чистої води пийте відразу ж, як встанете з ліжка вранці. Вода змусить всі системи вашого організму прокинутися і м'яко включитися в роботу.По склянці води за півгодини перед прийомом їжі. Це активізує ваш шлунок і кишечник і допоможе їм підготуватися до травного процесу.

Стакан води на ніч, перед тим, як лягаєте спати. Вона заповнить ту рідину, яку ви втратили за день, і знизить ризик виникнення серцевого нападу, які часто відбуваються вночі.

У сумі вийшло трохи менше двох літрів, але, в цілому, для гарного самопочуття людині цього достатньо. Якщо ж у вас є серйозні серцеві або ниркові патології, і лікарі обмежили вам прийом рідини, обов'язково дотримуйтесь їх рекомендацій.