фото з ФБ
Про це написала на своїй ФБ-сторінці Ярина Чорногуз. Волонтерку аерозвідки та госпітальєрку висадили просто посеред траси і цього вони вимагали самі.

За словами Ярини Чорногуз, вона поверталася з похорону свого хлопця-бійця 22-річного Миколи Сорочука з Волині, "який загинув, захищаючи їхню можливість вільно пересуватися неокупованими дорогами України":

"Щойно ми з Настьонко Конфедерат були змушені зупинити автобус фірми Busfor.ua, ФОП "Раб Т.Б '/ bustrans.", яким їхали з Луцька до Києва на трасі через відмову водія вимкнути російський серіал. Коли я підійшла та ввічливо попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я недавно повернулася з зони бойових дій, з лютого їду туди знову, і мені гидко цілу ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити відмовився. Ми почали наполягати далі, Настя ввімкнула камеру на телефоні, після чого водій почав вибивати телефон у неї з рук (прикріплюємо). Водій почав вимагати, аби ми дізналися думку більшості автобуса. Я повернулася і пояснила все те саме людям, і чи їм принципово дивитися російське кіно, пропонувала його вимкнути. На нас почала кидатися якась жінка, яка їхала назад з Італії і що їй байдуже на каком язикє і що ми вбивці, що їздимо на війну, що вона нас туди не посилала. Решта автобуса просто промовчала.

Завершилась ця історія за словами Ярини так:

"Нас двох, волонтерку аерозвідки та госпітальєрку, дорослі зрілі люди, громадяни України, на чолі з водієм погодилися висадити посеред траси, аби далі дивитися у спокої російське кіно". 

 Відео з водієм прикріплене у дописі:

 

Люди у коментарях до допису мають різні думки:

 

Та все ж до Рівного жінки дісталися автостопом. Далі автобусом їхали до Києва. Ярина Чорногуз також згадала за вчинок водія:

 

"Нас уже повідомили, що там водія-хероя, який нас висадив за прохання вимкнути російський серіал, чекає тепла зустріч у Києві".

Аби підтримати пасажирок, у столиці зустрічати автобус Луцьк-Київ зібралось чимало людей. Але водій змінив свій шлях. Компанія-перевізник відреагувала на ситуацію, мовляв, самі шоковані таким вчинком.