У Здолбунові волонтери ремонтують будинок, де проживає важкохвора дівчина. Представники найбільшого в Україні волонтерського руху нині працюють у нашій області. Взялися відновлювати помешкання у родині, де є важкохвора дитина. Люди різних професій з усієї України безкоштовно допомагають сім'ям, які цього потребують. Катерина Савченко продовжить.

 

Здолбунів. На тихій вуличці в одному із приватних будинків кипить робота. Четверо волонтерів з різних куточків нашої країни тут ремонтують одну з кімнат. 19-річний Давид має освіту будівельника, тож впевнено керує процесом.

Це другий день роботи волонтерського руху "Будуймо Україну разом" на цьому об'єкті у Здолбунові. Давид каже, приємно бачити результат своєї роботи, вчора вони демонтували стару побілку, сьогодні починають ремонт. І робити це вдається у вільний від роботи час.

Та й професійна освіта не основне у цій справі. Це доводить Олександр Васін, автослюсар, який навчається вебдизайну.

Олександр з Івано-Франківська. Бере участь у волонтерському будівничому таборі вже вдруге.

А це 21-річна жителька Здолбунова, Тетяна. У дівчини цілий букет складних діагнозів. Власне для неї волонтери і оновлюють кімнату. Мама Тетяни не може натішитись. Для її родини це суттєва допомога, бо чимало коштів з сімейного бюджету йде на реабілітацію та лікування єдиної доньки. Яка вже теж чекає на нову кімнату.

Найбільший нині волонтерський рух в Україні стартував з потреби, яка виникла у місцевих жителів в 2014 році на Сході України. Молодь зі Львова згуртувалась і поїхала на Донеччину у звільнені нашими військовими міста і села. Там відбудовували будинки пошкоджені війною.

Взяти участь у будівничих таборах можуть усі охочі від 16 років. В середньому в кожному місті чи селі працює команда з 25 волонтерів. Після робіт на них чекають екскурсії, культурно-освітня програма. В Здолбунові волонтери ще плануюють намалювати мурал та облаштувати громадський простір з вуличними меблями. Для людей, яким допомагають волонтери це безкоштовно, хоч на місцях важливою є підтримка місцевих громад.

У Здолбунові волонтери працюватимуть до 10 жовтня, потім по плану Рівне, завершать цьогоріч своє турне по Рівненщині у Вараші 24 жовтня. За роки існування цієї платформи волонтерам вдалося змінити життя тисячам українських родин. Відбудовувати Україну маленькими кроками запрошують і усіх охочих.

Читайте також: У Рівному пожежники просять встановити сучасні наземні гідранти (ВІДЕО)