фото ілюстративне
Розбиті поліцейські службові автомобілі за вини патрульних не раз ставали об'єктом насмішок у соціальних мережах.

От і вчора, 23 січня, рівняни почали поширювати інформацію про ДТП за участю службового Пріуса. Як розповіли нам в поліції, за кермом була дівчина-інспектор, яка спішила на виклик до колег по затримці ймовірного зловмисника. Патрульна не врахувавши дорожньої обстановки та не впоравшись з керуванням в'їхала в металеву огорожу. В ДТП ніхто не постраждав. Службовий автомобіль отримав механічні ушкодження. На поліцейську склали протокол, який буде направлений до суду. 

В соціальних мережах відразу почали кепкувати, мовляв, "Кого арештують? Паркан?". Смішки-смішками, втім громадськість обурило питання, хто ж заплатить за ушкоджений автомобіль. 

В Департаменті поліції Нацполіції України ведеться боротьба по стягненню грошової компенсації із винуватців ДТП. Перший такий позов був поданий 14 лютого 2016 року у місті Київ. В тій же столиці, до речі, була подана найбільша кількість позовів.

 Розмір компенсації визначається експертами страхової компанії та фахівцями Державного науково-дослдницього експетно-криміналістичного центру МВС України. 

У Рівному ж з 2017 року 32 службових автомобіля потрапило у ДТП. З них 4 аварії були за вини патрульних. 

Втім, незважаючи на ступінь пошкодження автомобіля: будь то легкі механічні чи вщент розтрощений бампер - жодного службового авто не було списано. Всі вони поступово підлягають ремонту. 

Читайте також:

На залізничному вокзалі Рівного стане безпечніше?