Чи задумувалися ви, що одноразовий посуд, пакети, предмети гігієни служать нам інколи всього кілька хвилин. А розкладатися на сміттєзвалищі вони будуть століттями.

 Збитки від пластику обходяться світовій спільноті в мільярди доларів, але найбільше страждає екологія. Тому, варто хоча б спробувати відмовитися від використання пластику.

Наклейка  на фруктах

Найчастіше саме фрукти пакують по окремих пакетах, які ми використовуємо рівно на відрізку від магазину до будинку і викидаємо.

Якщо це фрукт або зв'язка фруктів, то клей наклейку прямо на шкірку! Деякі овочі теж нормально тримають наклейку. Інші ж можна скласти в один пакет, окремо зважити і наклеїти всі штрих-коди на цей же один пакет.

Сумки і мішечки

У відповідальних споживачів давно вже немає пакета з пакетами. Проте є мішечок з мішечками. Спробуйте і ви почати користуватися  полотняними сумками для походу в магазин, а крупи, горішки і цибулю з картоплею висипте в багаторазові мішечки. Вони прослужать довго і не зіпсують навколишнє середовище.

Пластик, але довговічний

Весь пластик однаково шкідливий. Той, який багаторазовий, хоч і зашкодить планеті, але прослужить тобі довше. Маленький контейнер принесе менше шкоди, ніж тисячі пакетиків, в які тобі кладуть м'ясо, рибу або готову кулінарію.

Так що бери свій контейнер і вимагай зважувати продукти тільки в ньому.

Трубочка

Від трубочок для напоїв можна і зовсім відмовитися. Для тих, хто категорично не хоче відмовлятися від трубочок в коктейлях, випускаються багаторазові трубочки. Можна носити їх в бар в спеціальному чохлі - дуже оригінально.

Кава з собою

Чашку для кави теж можна носити з собою. По-перше, це підкреслить твою індивідуальність, по-друге, кавові стаканчики теж робляться з неекологічних матеріалів, які століттями забруднюють землю. А використовуєш ти його від сили 10 хвилин.

Дерево замість пластмаси

А як же вушні палички, запитаєш ти. Сучасне виробництво давно перейшло з пластмаси на дерево. Так що віддай перевагу дерев'яним вушним паличкам замість пластикових. До речі, те ж саме рекомендуємо зробити і з зубною щіткою, і з одноразовими приладами!