У Рівному виявили сказ у домашньої собаки. Лабораторні дослідження провели лише після того, як від укусів скаженої тварини постраждала власниця. Хоча до цього собака напав ще на 4 людей, у томі числі дітей. Нині усі вони проходять курс антирабічного лікування. Частину міста було взято під карантин на 60 діб. Більш детально - розкаже Людмила Слободенюк.

Ось у цьому будинку на бульварі Богдана Хмельницького живе пенсіонерка Людмила. Її наприкінці березня вкусила власна собака. Коли тварина через кілька днів померла, ветеринари дослідили труп тварини і виявили сказ. Окрім у жінки жило ще три собаки - одну після смерті власниця викинула на смітник, ще двох утилізували фахівці. Нині жінки вдома немає - вона лікується і живе у доньки. Але окрім пенсіонерки, від укусів собак постраждало ще 4 людини. Один із потерпілих - 8-річний Давид. Його мама у розпачі. Дитину собака вкусила ще місяць тому, але він все одно проходить курс лікування від сказу.

Собаки пані Людмили тероризували увесь мікрорайон, кажуть сусіди. Через вузьку стежку діти ходили до школи. Тварини постійно нападали на дітей.

Підтверджує слова потерпілих і листоноша Надія.

Дивіться ще: з квітами та подяками: як Митрополита Епіфанія зустрічали у Рівному (ВІДЕО)

Після цього випадку частину міста Рівне було взято під карантин на 60 діб. Фахівці вже вакцинували від сказу домашніх тварин у сусідів. Якщо нових випадків не буде - карантин знімуть.

Звідки у домашньої тварини взявся сказ - лишається тільки здогадуватись. В міському управлінні Держпродспоживслужби нам розповіли, що востаннє цей вірус у Рівному фіксували у 2017 році. І хоча українське законодавство не рекомендує, а саме зобов’язує вакцинувати від сказу домашніх тварин, собаки пані Людмили щепленими не були.

Усіх, хто проживає в межах квадрату вулиць - Київська, Грушевського, Гайдамацька, Костромська - спеціалісти просять провести негайне щеплення домашніх тварин. Усі вакцини є в наявності та безкоштовні. Звертатись необхідно за адресою - вулиця Малорівненська 91.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber