Митрополит Епіфаній з чудотворною іконою Божої Матерi “Милостива” відвідав Рівне. Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України приїхав в обласний центр з першим архіпастирським візитом. У Свято-Покровському соборі звершив Божественну літургію, після чого відбулася молебень перед чудотворною іконою Божої Матерi “Милостива”. Як все було, дивіться далі у сюжеті.

Місто Рівне . Свято - Покровський собор. Віряни йдуть і йдуть. Всі чекають Митрополита Епіфанія. І ось він прибув. Під ноги кидають пелюстки троянд, люди фотографують Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України.

А далі з квітами, парафіяни з села Птича, Дубенського району вітають Митрополита.

У Свято - Покровському соборі ніде яблуку впасти. Сотні вірян прийшли побачити Епіфанія. Тут він звершив Божественну літургію.

Багато людей у храмі не помістились. Спостерігали за службою з екрану біля собору.

Після літургії, відбулася молебень перед чудотворною іконою Божої Матерi “Милостива”. Це список чудотворної ікони, який написаний в монастирі Кікос (о. Кіпр) і був прикладений до оригіналу. Рівне стало першим містом, куди привезли чудотворну ікону.

До теми: приїзд Митрополита Епіфанія у Рівне : сотні людей стоять біля храму (ОНОВЛЕНО, ФОТО)

Віряни хотіли побачити ікону і доторкнутись. Після служби вишикувалась довжелезна черга. Люди вірять у її чудотворну силу. Цілували і клали квіти. У Свято - Покровському соборі вона пробуде до вівторка.

Також Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній виступив перед вірянами. Підсумував релігійну ситуацію в Україні. Митрополит певен, що єдина помісна українська православна церква має добру духовну основу.

Загалом на Рівне нщині вже майже 50 релігійних громад змінили юрисдикцію.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber