Заповнюють журнали та готуються до першого уроку. У школах Рівненщини тривають останні приготування до 1 вересня. Вже завтра учні сядуть за парти. Першокласників цьогоріч в області майже 16 тисяч. Як навчальні заклади готувались до нового навчального року в умовах пандемії, чи буде святкова лінійка і які настрої у школярів, розповість Анна Яцук.

Рівнянка Варвара готується до шкільної лінійки. Прасує одяг для сина. Він йде у перший клас.

Одяг, канцтовари, новий портфель - все придбали до школи. Першокласник Валерій складає ручки у пенал.

Хлопчик, згадує друзів, хто піде з ним до першого класу, розглядає своє нове приладдя. Вивчив кілька букв, рахує, але до кінця не розуміє, що таке школа.

Поки тут тиша у коридорах. Вчителі вже на своєму робочу місці. Готуються до святкового 1-го вересня.

Кажуть, за два роки навчились працювати в умовах пандемії. Повністю забезпечені засобами захисту. Подбали і про окремі входи у приміщення.

На вході всім міряють температуру. Також тут наявні антисептики та автоматичні дезінфектори.

У школі намагаються відмовлятись від паперових рушників. Вбиральні обладнали сушками для рук.

Нагальним зараз є питання - вакцинація вчителів. Адже 80 відсотків педагогів у школі повинні мати щеплення від ковід. У протилежному випадку, у разі жовтої епідзони, школа піде на дистанційне навчання. Наразі у 13-тій рівненській школі провакциновано трохи більше половини працівників. Вчителька математики Ольга Напримерова, вчора отримала другу дозу вакцини від ковід. Додає, щеплення варто робити всім.

Школярів робити щеплення не змушують. Але обов'язковими для них лишаються маски на перервах. Виняток 1- 4 класи. Шестикласник Дмитро прийшов сьогодні до школи аби отримати підручники. Каже, за друзями скучив. А от носити маски на перервах - це випробовування.

Втім як школярі так і педагоги, готові дотримуватись всіх протиепідемічних правил аби тільки навчання було очним, а не дистанційним. У батьків перед навчальним роком побажання одне.

Загалом в області налічується майже 166 тисяч школярів. До першого класу цьогоріч підуть 15 745 учнів. Це на 590 дітей менше ніж минулоріч.

Читайте також: На Сарненщині деякі населені пункти проінспектували на дотримання благоустрою