Вибір обручок — справа дуже серйозна і відповідальна. Так само як і до вибору дня одруження, вибору сукні для нареченої і весільного костюма для нареченого, до вибору місця проведення весілля, так і до вибору обручок потрібно підійти з усією серйозністю. Існують знання про те, як вибирати обручки — прикмети, які з покоління в покоління передавалися нашим батькам, а потім і нам самим. Знати їх повинна кожна пара поважають себе молодят, яким має бути довга спільне життя.

ОБРУЧКИ І ВІНЧАЛЬНІ КІЛЬЦЯ

Обручка відрізняється в даний час від вінчального: обручку прийнято надягати на сам процес одруження в РАГСі, а вінчальний кільце — на вінчання в храмі. Обручка носять на безіменному пальці правої руки і вважається, що воно повинно бути просто круглої форми. А ось венчальное колечко може бути з каменем всередині, носити його потрібно на тій же руці, що і обручки, але на сусідньому середньому пальці.

Обручки і вінчальні кільця можна одягати на руки в рукавичках. Якщо наряд припускає носіння рукавичок, обов’язково потрібно їх зняти перед тим, як молоді надінуть один одному кільця. Ні в якому разі не можна використовувати венчальное кільце від вдови. Вдови носять своє венчальное кільце вже на лівій руці на безіменному пальці. Не можна також переплавляти кільця від тих пар, життя яких була разом недовгою і нещасливою.

НАЙПОШИРЕНІШІ ПРИКМЕТИ ПРО ОБРУЧКИ

Прикмети про обручки завжди були добре відомі нашим батькам, а свій досвід вони передають дітям. Наприклад, обручки від своїх батьків молодята можуть використовувати тільки в тому випадку, якщо їх батьки вже зіграли срібне весілля. В іншому випадку не можна брати їх кільця. Можна використовувати кільця, що дісталися у спадок і від бабусі з дідусем, також за умови, що вони зіграли вже золоте весілля і жили довго і щасливо.

Обручка нікому не можна давати для примірки, інакше можна зруйнувати своє сімейне щастя. І носити обручки потрібно, не знімаючи ніколи з безіменного пальця, за який відповідає сонце і говорить про любов, прив’язаною до серця.

Про те, якими мають бути обручки, знали також наші батьки, а тепер і ми: обручка не повинно мати жодних вибоїн, ніякої гравіювання, воно повинно бути простої круглої форми, щоб подружнє життя було гладкою. Обручки не можна вибирати з камінням, щоб не було ніяких каменів спотикання у відносинах між подружжям.

Потрібно дбайливо ставитися до обручок. Їх втрата передрікає або хвороба подружжя, або розлучення. Кільця повинен купувати наречений за народними прикметами. Хоча в даний час молоді йдуть удвох вибирати кільця для весілля, якщо це так, то вони повинні купувати їх в доном місці і в один і той же час.

Якщо кільце вислизнуло в день одруження з рук нареченого і впало, то на допомогу повинен прийти свідок з боку нареченого. Він повинен протягнути через впало кільце заздалегідь підготовлену нитка, підняти його, піднести нареченому, а потім цю ниточку спалити: вважається, що ниточка забере у себе всі негативні впливи і думки.

ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР ОБРУЧКИ

Зараз все більше і більше молодята задаються питанням: «-Як вибрати обручки за прикметами?» Зараз все частіше молоді віддають данину західній моді, де наречений дарує нареченій кільце на заручини, до весілля, і в день весілля, обручку. Кільце в день заручин може бути з каменем всередині. Однак якщо випав камінь з кільця в день заручин, це не дуже хороший знак, який можна трактувати двояко: або наречений купив недороге кільце, де камінь не був добре прикріплений до самого кільцю, або просто це знак долі, який говорить про те, що потрібно ще гарненько все обдумати і зважити, перш ніж приймати поспішне рішення про весілля.

Колечко з каменем потрібно купувати обережно: для молодої особи підійде ніжне тоненьке колечко з золота з маленьким і акуратним діамантиком всередині. Якщо наречена вже не молода, то можна підібрати товстіший кільце, що буде говорити про її статус, і камінь може бути більш потужним, ніж у молодої дівчини.

Якщо молода пара вибирає кільця разом, то напевно, вони вже заздалегідь визначилися з вибором металу і формою кільця. Найпоширеніший дорогоцінний метал для обручок, безсумнівно, золото. Срібло може також послужити прикладом обручок, але для дуже молодих пар. А ось платинові обручки свідчать про великий фінансовий стан нареченого і нареченої. За повір’ям сонце — золотого кольорі, і безіменний палець управляється сонцем, тому найвірнішим буде вибір золотого кільця такий же круглої форми, як і у сонця.

Джерело