Цілодобовий гавкіт, неприємний запах та шерсть, яка літає у повітрі – це все наслідки найбільшого розплідника тибетських мастифів у Рівному.

Розплідник, який пов'язують з Юрієм Бойко, не дає спокою місцевим жителям от вже декілька років. На нього скаржились, пікетували та намагались виселити , але ніяких результатів це не принесло. Студенти МЕГУ неодноразово бачили собак на території університету, а викладачі скаржаться, що собаки агресивні та легко можуть напасти на людину.



pic

Зранку, 14 червня, представники виконавчої служби, кінологічна служба поліції, арбітражні керуючі та просто місцеві жителі зібрались поблизу колишнього радіозаводу, щоб нарешті вирішити цю проблему.

Ще 5 березня цього року було прийнято судове рішення про звільнення самовільно зайнятої ділянки за адресою Данила Галицького, 25, шляхом знесення розплідника собак. На сесії Рівне нської міської ради Юрій Бойко заявляв, що це його розплідник та собаки, на цій підставі і було винесено рішення суду. Оскільки вчора у пана Бойка закінчився термін на добровільне виконання, то на сьогодні було призначено перевірку та примусове виконання з можливістю знесення частини вольєрів.



pic

Представники арбітражного керуючого вже на місці повідомили, що майно передане на зберігання іншого підприємства, з яким вони не в змозі зв'язатись прямо зараз. Тому доступу до приміщення вони надати не можуть. А пропозицію зрізати замок – категорично відхилили. Натомість пообіцяли надати добровільний доступ в інший день.

Юридичної можливості зайти на територію у виконавчої комісії не було. Це стало підставою для звернення до суду, аби дозволили примусовий вхід на територію підприємства.



pic

Право власності на земельну ділянку належить Рівне нській міській раді, а приміщення, за рішенням суду, зареєстроване за підприємством "Радіотехнічний завод".

"Головною проблемою виселення тибетських мастифів є те, що немає жодної установи чи підприємства, які готові прийняти даних собак. Єдиним, хто погодився прийняти, – були КАТП 1728, які виділили лише 8 місць", - повідомляє Павло Якобчук, начальник Рівне нського міського відділу державної виконавчої служби.

Також наголошує, що поведінку цих собак спрогнозувати неможливо. Саме тому до виконання судового рішення була долучена спеціалізована бригада кінологів та працівник стерилізаційного центру КАТП 1728. Представники цього підприємства підтвердили готовність знерухомити собак визначеною дозою препарату. Ветеринар запевняє, що може визначити дозу для безпечного знерухомлення собак у випадку агресивного поводження тварини.

«На моїх плечах лежить відповідальність за життя і здоров'я людей, які безпосередньо залучені до участі у впровадження виконавчих дій», - додає пан Якобчук.



pic

Юрій Бойко не надав жодних документів на невиконання вищезгаданого акту і виконавчий комітет вправі вважати, що це - умисне невиконання судового рішення. Тепер на Бойка буде накладено штраф та надано подання на притягнення його до кримінальної відповідальності, через невиконання судового рішення за статтею ККУ 382.



pic