Автобус-двійник, заборона алкоголю, альтернатива нелегальним перегонам, заробітня платня викладачів університету, новий тренер "Вереса" та багато інших новин стали актуальними в обговоренні. Які новини цікавили рівнян цього тижня, читайте далі:

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Відтепер рішення про обмеження продажу алкоголю у певний час доби прийматимуть органи місцевого самоврядування. Президент підписав відповідний закон, за який Рада проголосувала іще у березні.

pic

****

Замість добрий ранок - good morning! Так, маленькі рівненські дітлахи у свої чотири роки вільно розмовляють англійською мовою. А все тому, що так з ними спілкувалися із перших місяців їхнього життя, і результат не забарився. Малюки без будь якого дискомфорту говорять рідною українською та іноземною мовами. У гостях в маленьких поліглотів побувала і наша Любов Данча.

****

Сусіди всілякими бувають. В когось без проблем ви можете позичити склянку цукру, в гості зайти чи потеревенити на сходовій клітці, порпаючись в кишенях у пошуку ключів. А з деким навіть вітатися не хочеться і взагалі зробити вигляд - що не помічаєте, так допік. А що, коли не помічати - не виходить? І той сусід не тільки вам життя псує, але й більшості мешканців будинку? От рівняни скаржаться на сусідство із кальян-баром. Чому - дивіться у сюжеті.

****

25 квітня, в Гощі за порушення ПДР поліцейськими місцевого СРПП за порушення правил дорожнього руху був зупинений пасажирський автобус, який начебто довозив на роботу працівників одного з підприємств Гощанського району.

pic

****

Ректор університету Анатолій Дем'янчук показав документи, де було написано витрати на заробітну плату засновників коледжу. Понад 1 мільйон 673 тисячі гривень — річна заробітна плата усіх засновників. (Тобто, кожен з 8 засновників отримував близько 23 тисяч гривень в місяць?). "В той час, коли викладачі коледжу отримували до 1 500 гривень в місяць".

pic

****

Під час підпільних перегонів поблизу Рівного перекинулось авто. Закинутий аеродром в Здолбунівському районі давно облюбували любителі швидкості з Рівного. З року в рік місцеві автоклуби організовували там аматорські перегони та фестивалі швидкості, аж доки минулого року перегони не перекочували на вулиці обласного центру. І ось знайшлись небайдужі, що принесли на рівненщину світову цивілізовану практику - так звані трекові дні. То ж чи були нелегальні перегони, та як почувається водій, що перекинувся - ексклюзив Першого місцевого.

****

Несанкціоноване сміттєзвалище організували поблизу села Франівка, що на Гощанщині.

pic

**** З 26 квітня, виконувати обов`язки головного тренера рівненського "Вереса" почав Андрій Демченко.

pic

****

За 32 роки вже багато сказано про катастрофу, яка принесла тяжкі наслідки не тільки для України, а й для усього світу. Я не хочу вдаватися до сторінок Вікіпедії, і розповідати для Вас те, що й так відомо. Просто поділюся власними враженнями, які лишилися від мандрівки до загублених міст.

pic

****

Поблизу села Ремель, що у Рівне нському районі, відбулося урочисте відкриття сімейного велопарку «Ремельський».

pic

****

Танцюють у клубах, студіях, надворі та усюди де ллється музика. Адже важко втриматися, коли звучить гарна пісня. Бо танець - один з найстаріших видів мистецтва. Він не лише розслабляє, але й допомагає зміцнити ледь не усі групи м'язів. Тож до міжнародного дня танцю, наші журналісти відшукали одних з наймолодших танцюристів.

****

На гарячу лінію Рівне 1 звернувся мешканець села Веретено, Володимирецького району. Він розповідає, що його авто поліція зупинила без причини, а у відділку побили.

pic