18 листопада о 17:20 до чергової служби Головного управління ДСНС у Рівненській області за номером «101» надійшло повідомлення про задимлення в п’ятиповерховому житловому будинку в місті Рівне по вулиці Котляревського 14. За вказаною адресою негайно виїхали два відділення вогнеборців 1-ї державної пожежно-рятувальної частини та оперативно-координаційний центр обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Прибувши до місця виклику рятувальники встановили, що дим виходить із однієї з квартир на третьому поверсі. Діставшись помешкання, вогнеборці одразу виявили осередок загорання. Ним виявилося горіле та тліюче м’яке крісло і невелика частина шпалер. За допомогою підручних засобів загорання було ліквідовано та не допущено поширення вогню по кімнаті.

Згодом було встановлено, що ще до приїзду рятувальних підрозділів із задимленого помешкання, сусідами на свіже повітря були винесені четверо дітей (2-річний хлопчик та три дівчинки 3-х років, 5-ти років і трьох місяців). Діти разом із сусідами перебували на сходовій клітині. Рятувальники занесли дітей до сусідньої квартири та оглянули їх, одночасно викликавши бригаду швидкої медичної допомоги. Після приїзду медиків, бійці ДСНС перенесли дітей до карети швидкої, потому малеча була доставлено до лікувального закладу. Наразі, що саме, мало не призвело до загибелі дітей, а також де у цей час перебували батьки з’ясовується.

Шановні батьки! Рятувальники Рівне нщини закликають вас бути пильними та обережними. Навчайте дітей елементарних правил пожежної безпеки та не залишайте їх наодинці ні на секунду, адже для того, щоб трапилася біда достатньо кількох хвилин.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області.