Африканська чума повернулася Рівненщину. В трьох районах нашої області виявлені спалахи недуги у свиней. Біда, кажуть спеціалісти прийшла до нас, з Білорусії. Наразі у населених пунктах, де хворіли тварини, оголошено карантин. Ветеринари вже почали боротися з проблемою.

Африканська чума вже не вперше бентежить Рівне нщину. Минулого року вона спіткала п'ять районів нашої області. Цього ж року чуму вже зафіксували у свиней в Дубровицькому, Володимирецькому та Зарічненському районах. Ветеринари переконують, в селах вже проводяться заходи щодо вилучення заражених тварин і продукції.

Варто зазначити, що це захворювання не несе загрозу для людей, і не поширюється на інших тварин. Щоправда досить стійкий в навколишньому середовищі, додають спеціалісти.

А от серед диких кабанів захворювання поки не виявили.

Наразі спеціалісти розглядають версію, що збудник африканської чуми завезли із Білорусі, адже саме в прикордонних районах зафіксували спалахи хвороби. В свою чергу, ветеринари закликають людей повідомляти про смерть свиней, а не ховати їх і тим більше не закопувати, щоб вірус не поширювався.