Із суцільною зовнішньою рекламою у центрі Рівного потрібно боротися - вважають організатори міської ініціативи "Страшна візуалка СТОП". Боротися - значить видозмінювати вже існуючі вивіски магазинів, тобто приводити їх в естетичний вигляд. Що це за проект та який центр Рівного хочуть бачити дизайнери.

Це наше місто. З одного боку ніби будівлі як будівлі - все як завжди. А з іншого Рівне просто поглинула "зовнішня реклама". Історичні будівлі та красива архітектура міста відходять на задній план серед яскравого різноманіття реклами - так вважають організатори міської ініціативи "Страшна візуалка СТОП".

Перш за все, рівненські дизайнери розробили проект, який покликаний впорядкувати вивіски та зовнішню рекламу і зробити місто гарнішим, а його історичні будівлі привабливими для мешканців та туристів. Варто наголосити, що даний проект не ставить на меті викорінити зовнішню рекламу з міста, а прагне зробити її естетичнішою. Тим паче є досвід інших міст.

Що стосується думки влади Рівного, то міський голова переконує, до цієї ініціативи ставиться дуже позитивно.

Варто наголосити, для того щоб окультурити зовнішню рекламу на вулицях Рівного знадобиться мінімум десять років, але це можливо, якщо, звісно, докласти зусиль, зазначають дизайнери.