995 тисяч гривень із бюджету Рівного можуть виділити на “Програму підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги у Рівному в 2016 — 2020 роках”, внісши до неї зміни. Члени бюджетної комісії міськради підтримали цей проект рішення. Остаточне ж рішення щодо цього депутати приймуть під час засідання сесії.

Як розповів начальник управління культури Рівне нського міськвиконкому Тарас Максименко, наразі є необхідність внесення змін до Програму підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги у Рівному в 2016 — 2020 роках”.

- Це обумовлено тим, що останнім часом у Рівному активізувались культурно-просвітницька робота літераторів, у тому числі й молодих авторів. Також збільшилася кількість звернень місцевих авторів щодо фінансової підтримки у виданні соціально значимої літератури, якісних видань і забезпечення ними бібліотек міста. Окрім того, наразі подорожчала й вартість друку літератури. Тому збільшення фінансування необхідне, - каже Тарас Максименко.

Так, передбачається, що у період з 2016 до 2020 року на ці потреби щороку витрачатимуть по 199 тисяч гривень.