Далеко не всі рівняни і сьогодні знають про те що найбільша танкова битва в світі відбулася на Рівненщині, в червні 1941 року. В ній брали участь близько 800 німецьких і близько 2 500 радянських танків.

Не дивлячись на таке співвідношення ,в цьому баттлі перемогли німці, а червоні втратили близько 2000 танків. Деякі танки не згоріли як цей що на фото а їх червоні просто покинули на полі бою, бо.... не було пального!!!! Не було і належного радіозв'язку. А головне- не було клепки у червоних командирів , на совісті котрих лежить ця ганебна поразка.

Серед них і колишній учень кушніра з Калузької губернії Росії Жора Жуков, котрому диктатор Сталін довірив керувати військами і котрий розробив хибну стратегію на випадок війни з Німеччиною. Політрук,котрий на початку погрожував всім розстрілом,після поразки пустив собі кулю в лоб. Важливим моментом цієї битви є також те що німецькі танки переважно мали лише противокульову броню та бензинові двигуни ,тоді як танки червоних мали протиснарядну броню та дизельні двигуни, були на той час значно сучасніші та потужніші.

Розстрілявши, або заславши в табори справжніх досвідчених військспеців ,Сталін сподівався з люмпенами-кушнірами захопити Європу, але Гітлер його опередив 22-го числа. До речі, Сталін,інкогніто,через болгарського дипломата, пропонував Гітлеру віддати Україну,Прибалтику і ще частину СРСР, аби той зупинився в 1941 році. Не вийшло. До речі, в Дубно в 1941 році німці захопили багато високоякісних карт німецької території ,кращих ніж були у них. Це- неспростовне свідчення того що Сталін збирався напасти першим,і "пошагать по Європє". Навіть тоді,коли німецькі літаки обстрілювали мирні села Рівне нщини, Сталін сунувся в Фінляндію,але отримав по зубах від відважних фінів....