Хочете зробити татуювання на літо, але не готові до радикальних рішень? Тоді мехенді - як раз для вас! Стародавнє індійське мистецтво розпису хною, набуло неабиякої популярності в останні роки. Малюнки мехенді, що наносять на різні частини тіла, вважають захисними талісманами.

Мехенді — це тимчасове татуювання, яке наноситься на шкіру за допомогою натуральної хни і тримається близько двох тижнів. Тату із хни - не тільки красиво виглядає, але ще й несе в собі сакральний зміст.

pic Індійський стиль мехенді вважається класичним — саме від нього утворилися всі інші напрями тимчасового татуювання. Найбільшими майстринями даного мистецтва були жінки Раджастана, з родючих долин, розташованих на північний захід від Делі. Вони вміло розфарбовували свої долоні і пальці, а також ступні та пальці ніг. З давніх часів в Індії мехенді розмальовували наречену напередодні весілля. Досвідчені родички за допомогою тонких дерев'яних або металевих паличок, вручну виводячи хитромудрі візерунки на руках і ногах, посвячували її в таємниці шлюбних уз. Традиційні індійські моделі менді - малюнки тонких ліній, арок, листя рослин, лотосів (квітка - символ Індії), павичів (птах - символ Індії), манго (фрукт - символ Індії), мереживні ескізи, сприятливі і релігійні символи.

pic Для виконання мехенді потрібно правильно приготовлена хна, яка поміщається в спеціальний конус з гострим наконечником. Перед нанесенням малюнка шкіра очищається від забруднень і знежирюється. Досвідчений майстер, як правило, не використовує попередній ескіз. Адже якщо наносити хну, наприклад, малюнок олівцем, вона не дасть потрібного ефекту. Хна для мехенді - це той матеріал, який дозволяє виконувати як традиційні орнаменти, так і футуристичні мотиви. Іншими словами, все залежить тільки від вашої фантазії та настрою.

pic Сьогодні надзвичайно популярний невеликий малюнок хною. Зірки шоу-бізнесу активно демонструють східні малюнки на великих публічних заходах, фотосесіях і навіть прикрашають долоні перед весіллям, як справжні індіанки. Шанувальницями мехенді є, Мадонна, Наомі Кемпбелл, Демі Мур, Лінда.