Грошовий скандал розгорівся довкола проекту “Міленіум-Плаза”. Інформацію про фінансові порушення під час проектування кварталу в центрі Рівного, оприлюднило КРУ. Ревізори кажуть, йдеться про сотні тисяч гривень. Справою вже займається прокуратура. Подробиці з'ясовувала Наталія Ниркова.

Обласне Контрольно-Ревізійне Управління взялося перевіряти міське Управління Капітального Будівництва наприкінці 2009 року. Серед інших проектів дослідили й славнозвісний “Міленіум-Плаза”. Він передбачав перетворення одного з кварталів у центрі Рівного на сучасний бізнесово-культурний центр. З міського бюджету у 2008 році на проектування виділили 800 тисяч гривень. Однак ревізори знайшли фінансові порушення.

У контрольно-ревізійному відділі обсяг фінансових порушень не називають. Пояснюють, матеріали передали до прокуратури. Тим часом представники УКБ факти порушень заперечили. Оскаржувати у суді висновки ревізії збираються і автори архітектурного проекту. Від офіційних коментарів вони поки що утримуються. У міській раді проект оцінюють неоднозначно. Кажуть, задум непоганий, але втілити його буде непросто.

Доки триває розслідування, рівнянам залишається сподіватися, що воно буде ґрунтовним, об'єктивним та неупередженим. Адже йдеться про гроші, які так чи інакше заробляв кожен городянин.