Особливо якщо йти треба далеченько. На Рівненщині здорожчав міжміський проїзд. Від початку лютого, пасажирам доводиться платити на третину більше. Вартість кілометра дороги нині коштує 20 копійок. Перевізники втішені, кажуть від старих тарифів мали одні збитки. Та пасажири їхньої радості не поділяють. Сюжет Ігора Шумика.

Далі їдеш – більше платиш. За кожен кілометр дороги віднедавна пасажирам міжміських маршруток доводиться доплачувати 5 копійок. І не безпідставно кажуть спеціалісти. Понад два роки трималися старі тарифи. За цей час маршрути стали нерентабельними, подорожчало пальне та автозапчастини.

Через це удвічі скоротилася кількість перевізників. А ті хто працювали ледь зводили кінці з кінцями. Водії міжміських маршрутів розповідають прибутки лише покривали витрати на пальне.

Щоправда не всі різко підняли ціни розповідає керівництво Рівне нського автовокзалу. Майже 70 відсотків перевізників ще й досі не переуклали договори. Але прогнозують, до кінця лютого кожен маршрут матиме нову ціну за проїзд.

Вже встигли сповна відчути подорожчання пасажири. І хоч вартість зросла несуттєво, але гривня до гривні породжує нестачу в сімейному бюджеті.

Утім пасажирам таки доведеться платити на третину більше. А якщо перевізники захочуть нажитися і встановлять тарифи вище допустимих їх штрафуватимуть.