Не так давно Інтернет вибухнув шаржами і фотожабами, про те, як Путін посилив санкції проти росіян, ініціювавши заборону європейських товарів.

У наших депутатів мабуть немає Інтернету, а на місці мозку - патріотична зона Wi-Fi, тож вони сміливо ідуть путінським шляхом «Не пущать» і «Запретить» під спалахи камер «LifeNews».

Можна звернутися до продавців з проханням розмістити попередження «Товари з РФ!», залишивши право покупцю вводити свої персональні санкції проти Росії чи ні.

Але забороняти продаж споживчих (не військових, не подвійного призначення) товарів з іншої держави, коли ми ще не розірвали дипломатичних стосунків, не вислали їх дипломатів – шлях не тільки не ринковий, але і не європейський.

Тобто прийнявши заборону, депутати зійдуть з Європейського вектору і стануть колінеарними Російському.

А якщо вже треба щось заборонити – давайте заборонимо російські газ та пальне у нашому місті.

Будемо грітися українськими дровами з соломою та їздити на бричках (при цьому здешевимо проїзд).

Основа російської економіки – не снікерси, жувальні гумки і йогурти, а газ. Тож міські депутати, якщо вже зібралися, можуть послухати всіх бюджетних користувачів газу, що зроблено для зменшення споживання та підвищення енергоефективності, замість здобуття дешевої популярності на путінському телебаченні.