Рівняни знову відзначились рекордом України. Цього разу смачним. Найбільший маківник спекли в обласному центрі на день молоді. Так рівняни підтримали споживання маку лише у харчових продуктах. Своїм шедевром пригостили всіх охочих. І нашу знімальну групу також.

Рівне нський маківник для Книги рекордів України довелося пекти двічі. Спершу організатори планували, що смачний рекордсмен буде довгим та широким. Проте спроба виявилася невдалою, смакота була не надто гарна для рекорду, заявили організатори. Через це довелося місити тісто по-новому. З другої спроби маківник таки вдався - найдовшим в країні. Його і зареєстрували представники книги рекордів України.

Організатори розповідають, ідея спекти маківник виникла випадково, і всім відразу сподовалася. Однак за кількістю використоних продуктів для випічки на рекорд не претендували.

Ось остаточні заміри маківника, і лунає команда, що можна їсти. Рівняни задоволені, кажуть смакує як завше. Крім того це рекордсмен, тому від ласого шматка не відмовляються.

Маківник довжиною у шість метрів та шириною 23 см спробувало понад півтисячі рівнян. Зїли рекордсмена за півгодини, щоправда згадна про нього залишиться на папері. Олена