Перші чотири з десяти тролейбусів, що наше місто закупило в місті Любліні, уперше вийшли на рівненський маршрут № 1.

- Тут зручні сидіння і вища стеля, більше місця для молодих мам з дитячими візочками. Сотня пасажирів до салону зайде легко, — запевняє водій Анатолій Мічуда. — До того ж, це перший транспорт у місті, де є безкоштовний Інтернет — про це свідчать наліпки на склі. Просто зайшов у двері і користуйся собі мережею на здоров’я. Сподіваємося, що пасажири оцінять.

Презентував тролейбуси громаді міський голова Рівного Володимир Хомко. Він дуже задоволений придбаним у Польщі пасажирським транспортом:

- Сьогодні ми зробили ще один невеликий, але дуже важливий крок на шляху до своєї стратегічної мети – екологічно чистий громадський транспорт в місті Рівному. В Польщі було закуплено десять тролейбусів, чотири з яких уже вийшли на маршрут, два в дорозі, ще чотири чекаємо у найближчі тижні. Це частинка того плану дій, який свого часу ми розпочали з великої науково-дослідницької і проектувальної роботи цілої групи спеціалістів Університету водного господарства та природокористування. Так ми вжили всіх заходів для покращення фінансового стану „Рівне алектроавтотрансу”. Поповнили рухомий склад тролейбусного парку, скоротили кількість дублюючих автобуснух маршрутів і вивели підприємство на перше місце в Україні.

Це підтверджують і цифри. Так, у вересні цього року тролейбусне управління зібрало мільйон сто сімдесят шість тисяч гривень, тоді як у вересні минулого року всього сімсот дев’яносто дев’ять тисяч. Це дало можливість вчасно виплачувати заробітну платню працівникам „Рівне електроавтотрансу”, повернути людей на робочі місця, отримати нові перспективи для розвитку.

Наступний етап - це придбання і випробування нового тролейбуса подвійної дії, який зможе курсувати вулицями, де немає тролейбусних ліній. Один новий дуобус, з тих, що Рівне має закупити цього року, вартує 2 мільйони гривень. А десять цих тролейбусів, ще дуже добрих і надійних, – сто тисяч. Це дуже вигідно для нас, а особливо – в час фінансової скрути. Це не трапиться завтра, але рано чи пізно ми досягнемо своєї стратегічної мети і в місті Рівному залишиться тільки екологічно чистий громадський транспорт.

До речі, всі тролейбуси ми маємо намір обладнати Wi-Fi роутерами для вільного доступу пасажирів до мережі Інтернет. Це зробить такий екологічно чистий вид громадського транспорту як тролейбус ще більш привабливим для мешканців Рівного. Перші чотири тролейбуси з Польщі їздитимуть за маршрутом №1. Ще шість «Єльчів» мають привезти до Рівного уже найближчим часом — опісля вирішать, в якому напрямку їх пустити.