У Рівному планують відкрити меморіальну дошку або пам’ятник на честь загиблого лідера УНСО Олександра Музичка (Сашка Білого).

Про таку ініціативу на своїй сторінці у Facebook повідомив рівненський скульптор Олексій Огонь.

«Сьогодні в переддень Покрови, в день художника запрошую всіх бажаючих, художників, архітекторів, скульпторів долучитися до ініціативи громади Рівного. Мета: створити пам`ятну дошку або пам`ятник національному герою Рівного - Олександру Музичку. Погодити з громадою, знайти хороше місце, долучити активістів, що знайдуть спонсорів для проекту. Увіковічнити пам’ять Олександра», - написав на своїй сторінці рівненський скульптор та дизайнер Олексій Огонь.

Нагадаємо, що у ці вихідні у Рівному завершили роботу над скульптурною композицією «Небесна сотня», одним з авторів якої став Олексій Огонь. На композиції розмістили портрети загиблих рівненських майданівців Олександра Храпаченка, Георгія Арутюняна та Валерія Опанасюка, автором яким став рівненський художник й музикант Юрко Журавель.

На цій же композиції планували розмістити й портрет Олександра Музичка, проте, оскільки він офіційно не значиться у переліку загиблих бійців Небесної сотні, вирішили вшанувати його окремо.