Поки одні відвойовують захоплений схід, інші боронять землю у Рівному. На вулиці Кіквідзе під вікнами житлових будинків ще мінулоріч восени взялися будувати "розливайку". Хоча міські землю забудовник взяв у міста в оренду - на десять років. У жовтні люди знесли будівельний паркан, прокуратура видала припис про заборону будь-яких робіт. У міліції навіть кримінальну справу порушили. Але як порушили так і закрили. А сьогодні ожило і будівництво, бо строки оренди закінчуються. І люди знову забили на сполох. Сюжет з місця події - вашій увазі.

Ті самі гості в ту саму хату. На вулицю Кіквідзе 18 сьогодні вночі завітали старі забудовники. Але поводились як хазяї. Зрізали пару дерев, кажуть люди і почали підвозити метал для огорожі. Нагадаємо, у жовтні минулоріч тут вже спробували звести паркан, але люди взялися за сокири і знесли огорожу.

Сьогодні під будинок знову невезли металу для огорожі. Люди зустріли робітників зі спротивом. Одній із захисниць міської землі навіть припало від робітників.

Заборонила будувати тут ще рік тому прокуратура, яка внесла відповідний припис. Міліція навіть кримінальну справу розслідувала. Нині ж виявляється, ніхто не покараний, а справа закрита, бо немає кримінального правопорушення.

Самотужки розбиратися із робітниками люди не стали, вони чатували на місці півдня, а заодно викликали правоохоронців і партійців-спортсменів. Тож представники забудовників теж крім роботяг сюди привезли хлопців спортивної статури.

Сам начальник міської міліції не зміг приїхати, бо на лікарняному. Вже в понеділок люди збираються завітати на прийоми і до нього, і до чиновників, і до прокуратури. Представник забудовника Ігор Крамарець пояснює - їхню документацію вже тричі перевіряли - усе законно. Тому нині і заборона прокуратури, каже скасована і кримінальні справи закриті.

Представник забудовника обіцяє, за межами своєї ділянки не будувати. А яру невдоволеність людей пояснює інтересом конкурентів.