Бомбосховище, протирадіаційне укриття, військовий кабінет, дві смуги перешкод, караульна зона та стройова площадка. Такі складові військового містечка, котре з’явилося на території Володимирецького районного колегіуму. Відкриття об’єкта приурочили до Дня українського козацтва та 70-ої річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників. Про це повідомили на сайті Рівненської ОДА.

Працівники колегіуму розповіли, що таке містечко необхідне для вихованців освітнього закладу. Адже торік у колегіумі запровадили додатковий начальний профіль – військово-спортивний. До речі, робочий режим перейняли у військового училища, а у розпорядженні учнів є й навчальна зброя, за допомогою якої майбутні захисники України зможуть показати військовий вишкіл ще до лав ЗСУ.

Участь в офіційному відкритті взяли голова РДА Володимир Савонік, голова райради Василь Ковенько, підполковник, командир ВЧ № 3045 Нацгвардії України Аркадій Агальцов. Усі присутні були одностайними у тому – аби випускники колегіуму демонстрували свої військові навички лише на смузі перешкод містечка.