Рятувальна техніка та бойові снаряди в центрі Рівного. Показовий виступ з нагоди професійного свята влаштували рівненські рятувальники. Їх в області налічується майже півтори тисячі осіб. Щодня вони рятують життя людей у надзвичайних ситуаціях. 17 вересня у них - свято. Еменесників вітала Анна Яцук.

Так працюють рятувальники щодня. Не бояться вони ні пожеж, ні повеней, ні стихійного лиха. Кажуть, працювати у такій сфері можуть тільки сміливі люди.

Для нормальної роботи працівникам МНС необхідна рятувальна техніка. Пишаються, що нещодавно отримали радіохімічну лабораторію, автомобіль першої допомоги, який розрізає автівки після ДТП. Не вистачає лише драбини, яка б діставала до 12 поверху. Продемонстрували МНСники і рятувальні костюми, які витримують температуру у 1500 градусів. Востаннє застосовували їх при гасінні вагонів із сірчаною кислотою на Львівщині.

Також вони продемонстрували снаряди, гранати та бомби Другої світової війни. МНСники кажуть, що найбільше їх вилучають у Дубенському, Млинівському та Сарненському районах та у Рівному.

На свято запросили і школярів. Вони приміряли захисний одяг та влаштували конкурс малюнка на асфальті.

Після показового виступу найкращих працівників МНС нагородили грамотами та відзнаками.