Серцево-судинні хвороби душать Рівненщину. Невпинно збільшується кількість пацієнтів з серцевою недостатністю, ішемічними хворобами та інсультами. Прикро те, що ці недуги молодшають, а їхні жертви ні про що не здогадуються. Саме тому в Рівному провели акцію боротьби з гіпертонією. Участь у ній взяла Анна Яцук.

Акція по боротьбі з гіпертонією у Рівному проходить вперше. Лікарі кажуть, в обласному центрі такий захід дуже потрібний. Адже з кожним роком хвороба прогресує.

Втім, як кажуть медики, люди рідко звертаються за допомогою до лікарів. Дехто просто не здогадується про свою недугу, інші ж ігнорують прохання перевіритися. У першу чергу це стосується молоді.

Поміряти свій артеріальний тиск у більшості погоджуються люди старшого покоління. Кажуть, після 40 років за ним потрібно особливо слідкувати, бо його ріст може призвести до розвитку багатьох хвороб.

Таку акцію медики планують проводити й надалі. Кажуть, перш за все потрібно поїхати у села. Адже там люди майже не мають доступу до лікарень і часто нехтують відвідуванням лікаря.