Квіткові прикраси весільних церемоній можуть бути настільки різноманітними, що описати всі просто неможливо.

Квіти у букеті Незалежно від віку, від того, чи одразу після школи стають на шлюбний рушничок, чи вже після отримання університетського диплома, а то й пізніше, нареченим хочеться святковості, пахощів та кольору навкруги. Як без солі не буває смачної страви, так і без букета нареченої не проходить жодне весілля. Нині не існує яскраво вираженої тенденції щодо того, якою саме має бути квіткова композиція. Стереотипи давно стерті, фантазувати можна до безкінечності. За порадою, на що орієнтуватися, вибираючи букет для нареченої, звертаємося до власниці магазину “Імперія квітів” Наталії Савчук.

— Моди на букети нареченої зараз не існує. Квіти та їх компонування молодята вибирають на свій смак. Одні керуються кольором сукні, підбираючи квіти в її тон. Інші, навпаки, — бажають, щоб букет вирізнявся яскравістю. Усе дуже індивідуально, — пояснює Наталія Савчук. — Що стосується кольорової гами букета нареченої, то популярні зелено-рожеві, біло-рожеві, червоно-білі, червоно-рожеві, кремово-фіолетові, чисто кремові, рожеві, білі. Те ж стосується і квітів у букет. Замовляють композицію як з однієї квітки, так і у поєднанні кількох з різноманітними добавками екзотичної зелені. Полюбляють троянди, фрезію, калу, гіперікум, аустому, айстромерію, орхідею, герберу, лілію, протею, хризантему, орнітугалум, антуріум, гвоздику. Усе дуже індивідуально, що кому подобається. Це справа смаку. Це ж стосується і форми композиції: круглий букет чи каскадний. Виконують композиції в “Імперії квітів” і зі звичних з дитинства квіток: нарцисів, тюльпанів, конвалій, бузку.

— Букет нареченої з таких квітів також достатньо популярний. Не існує зв’язку між порами року та квітами, що цвітуть у певні місяці. Незалежно — літо, зима, осінь, чи весна, — скомпонуємо весільний букет з тюльпанів, конвалій, нарцисів, ірисів, — перелічує пані Наталія. — Головне, щоб квіти подобалися нареченим і щоб у букеті була непарна кількість.

— Краще всього, замовляти букет для нареченої на портбукетниці, — консультує директор салону квітів “Декор Центр” Наталія Ящук. — Довго свіжим букет залишається завдяки флористичній рідині, яку кріплять на зрізи букетів. Єдина умова — замовити заздалегідь бажані для цього квіти. Це дозволить зберігатися квітам без вази з водою, адже волога у корінцях не випаровується. Такий букет може простояти два тижні.

Зазвичай під колір букета нареченої замовляють квіти у зачіску, а також бутоньєрку нареченому.

— Усе частіше і для свідків купують свіжі бутоньєрки, — продовжує власниця магазину “Імперія квітів”. — Проте, їх беруть в іншій кольоровій гамі та з інших квітів, ніж букет нареченої. Підбирають їх уже до вбрання подружки нареченої. З плином часу весільні традиції стали демократичнішими, навіть кольори, яких раніше жахалися, набули нового значення. Так-от, раніше жовті квіти символізували розлуку. Зараз цей колір уособлює тепло, сонце, благополуччя.

Вартість весільного букета нареченої залежить від квітів та їх кількості у композиції. А також, чи складений весільний букет у портбукетницю. Ціна одного із атрибутів нареченої стартує від 100 гривень.

Квіткові прикраси весільних церемоній можуть бути настільки різноманітними, що описати всі просто неможливо.

Квіти у волоссі Квіти для зачіски замовляють разом із весільними букетами, щоб вони гармонійно доповнювали один одного. При цьому обирають лише такі, що довго не в’януть. Таким чином у вінок чи декоративний гребінь вплітають кілька квіток й прикріплюють збоку або на потилиці. Якщо ж квіти вирішили кріпити до фати, то її напередодні весілля передають до флориста, щоб її прикрасив. Іноді зачіску прикрашають штучними квітами, які повинні відповідати квітам весільного букета або доповнювати його.

Квіти для кортежу Автомобілі http://irr.ru/ прикрашають композиціями зі штучних та живих квітів з різноманітними стрічками, фатином та іншим декором. Обирають одну велику композицію, або ж кілька маленьких, які кріпляться у день весілля спеціальними присосками чи магнітами до автомобіля. Штучні композиції можна брати й напрокат усього за 160 гривень на одну машину. Маленька композиція з живих квітів коштує від 30 гривень, а велика — від 200.