Чесне відкрите голосування та прозорий розподіл вільних земельних ділянок - найбільш проблемні питання на сесіях Рівнеради. Скандальних садоводів сьогодні в порядку денному не було. На кнопочки депутати натискали під пильним оком телекамер. А результати голосування усі присутні спостерігали на моніторах. Завжди б так.

Голосували відкрито та поіменно з усіх питань депутати Рівне ради сьогодні. Чи буде так і надалі, залежить від регламенту. Зміни до нього затверджуватимуть наступного пленарного засідання.

Складніше із земельними ділянками на вулиці Київській, які вже роздали так званим любителям-садоводам. Серед них виявилося чимало депутатських родичів і знайомих. Фракція БЮТ за рекомендацією бюро мала відкликати свої голоси.

Аби уникнути звинувачень у зловживаннях міський голова Рівного Володимир Хомко попросив депутатів віддати багатодітній самотній мамі земельну ділянку, яку отримав його родич.

Через зміни у законодавстві депутати Рівне ради тепер бачитимуться частіше - двічі на місяць проводитимуть сесії, де основними питаннями і надалі будуть земельні.