З нагоди Дня рятівника в Головному управлінні ДСНС у Рівненській області відкрили консультаційний центр. Там громадяни зможуть оперативно отримати інформацію щодо прав та обов'язків у сфері цивільного захисту.

Водночас із нагоди професійного свята у залі камерної та органної музики обласної філармонії відбулися урочисті збори та святковий концерт. Від імені керівництва облдержадміністрації рятувальників привітав заступник голови Володимир Новак. Зокрема він подякував бійцям управління ДСНС за те, що працюють за принципом «Запобігти. Врятувати. Допомогти» та сумлінно виконують свої обов’язки. Він також побажав, аби у житті цих сміливих людей супроводжували лише приємні ситуації, а надзвичайні — тільки на навчаннях. Крім того, Володимир Новак вручив кращим рятівникам Рівне нщини почесні грамоти облдержадміністрації.

Водночас із нагоди Дня рятівника на головному майдані обласного центру рівненські рятувальники представили сучасну аварійно-рятувальну техніку та обладнання. Зокрема, працівники служби надзвичайних ситуацій продемонстрували роботу радіаційно-хімічної лабораторії, піротехнічної машини, рятувального автомобіля першої допомоги та автодрабини. Також показали моторний човен «Шторм», який використовують під час паводків, та раритетну пожежну техніку.