З червня у місті стартувала перша англомовна школа за методикою Хелен Дорон. Англійський лінгвіст запровадила вивчення іноземної мови шляхом дитячих забавок, рухливих ігор та акторського мистецтва. Методика популярна близько 30 років. За нею працює понад 500 шкіл у 30 країнах світу.

До англомовної школи Мирослава Бакалець привела двох донечок – Зоряну та Анастасію. Про методику Хелен Дорон чула раніше від друзів закордоном. В її основі – ігри, картинки з історіями, пісні та руханки. Проводять їх 5 годин на день за єдиної умови – ні пари з уст українською мовою. Виключно англійська.

Поправляє перуку та готує дівчат до вистави. Вивчення іноземної мови через акторське мистецтво – ще один з напрямків школи. Також використання британської пантоміми розвиває у дітей імпровізацію та креатив.

Заняття зазвичай проводять на природі. Сьогодні завадив дощ. Вирішили малювати, співаючи англійських пісень.

Заняття поєднують в собі фізичний та інтелектуальний розвиток. Нові слова закріплюють рухливими вправами. Діти наввипередки вихваляються малюнками та зізнаються: таке навчання англійської мови полюбляють більше.

За словами психологів, нетрадиційні методики навчання, забави та ігри – чи не єдиний ефективний спосіб швидко засвоїти науку дітям.

Методика ефективна не лише малечі. Вона дозволяє підтягнути іноземну мову усім людям з будь-яким рівнем знань.