Кусатися, дряпатися та вириватися – усе що завгодно, аби лиш втекти від нападника. Усьому цьому два з половиною тижня вчилися у центрі айкідо рівненські журналістки. Такий подарунок вони отримали від колег та спортсменів з нагоди професійного свята.

Як захиститися, а головне уникнути агресивної ситуації – знають ось ці рівнянки. Відтепер вони випускниці курсу з жіночої самооборони, який проводять на базі обласної федерації айкідо. Це журналістка, Юлія Бублей, кладе на лопатки чоловіка, вдвічі, а то й утричі більшого за неї.

Радіоведуча Оксана Юрченко настільки захопилася навчанням, що, навіть, придбала собі кімоно. З вересня планує розпочати вивчення бойового мистецтва - айкідо. Каже, прийшла на курси із жіночої цікавості, а піде із цінними знаннями.

Засновники та викладачі курсу – два Олександри, Левчук та Лістратов. Вони впродовж семи занять намагаються донести до жінок одну істину – чоловіка жінці без спецпідготовки побороти неможливо. Тому необхідно навчитися вириватися і втікати, та максимально при цьому зберегти своє здоров’я та життя. А ще – уникати агресивних ситуацій.

Дівчата двічі на тиждень проходили не лише фізичну підготовку, а й психологічну. Тут обговорювали страхи, вивчали філософію нападника. Навчилися жінки медитації, корисної та специфічної зарядки, а також вириватися із рук агресора, використовуючи як власні сили, так і спеціальні засоби та підручні матеріали. Наостанок освоїли журналістки і техніку падіння. Падати, але не травмуватися – теж необхідні знання у надзвичайних ситуаціях.

Інструктори сподіваються, що набуті навички в реальному житті дівчатам застосовувати не доведеться.