NASA визначилося з учасниками місії на Марс, старт якої повинен бути здійснений до 2020 року. Як повідомили в агентстві, з восьми відібраних для польоту кандидатів - чотири жінки.

Загалом заявки на участь у місії подали 6100 осіб. Процес відбору учасників за допомогою різних тестів і випробувань зайняв півтора року. "Ми обрали вісім осіб, які продемонстрували найкращу академічну, фізичну та психологічну підготовку", - йдеться в заяві NASA.

У фінальну команду місії потрапили колишній військовий льотчик, фізик за освітою, 39-річний Джош Кассадо, 37-річний афроамериканець Віктор Гловер, який служить у ВМС США, 37-річний Нік Хейг, льотчик-випробувач, який зараз служить у Пентагоні і займається дослідженнями щодо знешкодження саморобних вибухових пристроїв.

Також учасниками місії стали 34-річна океанолог Христина Хамок, 35-річна Ніколь Манн, яка служить у морській піхоті, 34-річна Енн Макклейн, льотчик-випробувач, 35-річна Джесіка Меїр зі Школи медицини при Гарвардському університеті та 37-річний доктор медичних наук і військовослужбовець Ендрю Морган, який має багатий досвід роботи лікарем у надзвичайних ситуаціях.

"Кожен з них має багатий життєвий досвід і володіє специфічними навичками. Вони зможуть ділитися своїми знаннями один з одним, і, впевнений, зроблять величезний внесок у дослідження NASA", - розповів представник Космічного центру імені Джонсона Джанет Каванда.

Зазначимо, що вперше жінки становлять такий великий відсоток серед учасників космічної місії NASA.