Щороку від інсульту в Україні помирають тисячі людей. Більшість же тих, хто пережив цю страшну недугу, до кінця життя залишаються залежними інвалідами. У Рівному аби допомогти хворим, ентузіасти-лікарі вже втретє організували "Школу інсульту". Подібні заходи в Україні нині проводяться лише в столиці. Ціль уроків одна - навчити заново жити людей, які втратили надію на реабілітацію.

Ілона Мельничук прийшла на "Школу інсульту" за допомогою. Днями в її сім'ї сталася трагедія - батько переніс інсульт. Тож рівнянка шукає способи, щоб відновити здоров'я рідної людини.

Це вже третя зустріч, на якій увагу приділили проблематиці догляду за хворими. Представники Української асоціації боротьби з інсультом кажуть, що постраждалі від недуги не знають елементарних речей. А вони й допомагають швидше видужати.

Досвід лікарі переймають у колег із Заходу. Там подібні школи вже давно стали нормою. Прийти та безкоштовно проконсультуватися може будь-хто. Фахівці наголошують - відновитись після інсульту можна не тільки з допомогою медикаментів.

Такі уроки організатори "Школи інсульту " обіцяють проводити частіше. Залучатимуть спеціалістів різних медичних галузей, аби підвищити ефективність допомоги.