Якщо затяжна зима псує вам настрій, підняти його можна мистецтвом фотографії. Цього разу на звітні річні оглядини власної творчості запрошує рівненський фотоклуб "Час". Нова виставка - це підбірка найкращих світлин клубівців за 2012 рік. Більше того, чимало представлених фотографій уже отримали схвальні відгуки іноземних фотокритиків, пройшли відбір на міжнародних конкурсах та отримали нагороди.

Мистецтво фотографії споміж інших у Рівному нині розвивається чи не найактивніше. Як доказ - нова звітна виставка рівненського фотоклубу "Час". Його творчий колектив - досвідчені й титуловані митці, що стоять біля витоків фотомистецтва у Рівному. Виставку планували презентувати ще 2 місяці тому. Проте організатори вирішили зустріти весну не лише новою експозицією, а й у свіжих стінах. Щоправда, косметично оновили фотогалерею за власний кошт.

Звітують традиційно, проте кожного разу - це квінтесенція роботи митців за рік. 2012-ий для клубу став досить успішним, розповідають фотографи. Зокрема, Олег Жилін та Олександр Ковшун отримали почесне звання заслужених художників Міжнародної федерації фотомистецтва (EFIAP). Успіхам радіють, адже професійний ріст та участь у міжнародних виставках й конкурсах - пріоритет роботи клубу.

Представили понад сотню різнопланових робіт. Тут і портрети, пейзажі, репортажні світлини і ексцентрична підводна зйомка флагмана клубу Сергія Бусленка. Виставка нехай і не тематична, та від цього не менш цікава. Кожне фото - це окрема історія, схоплена у долях секунди об'єктивом. А от візитна світлина експозиції - око голуба. Відзняв її Олег Жилін на власному балконі, де поселилася пара пернатих.

Не менш захоплюючі роботи Олександра Бусленка. Він - один з найкращих слеклайнерів України, себто людей, котрі ходять по натягнутій мотузці. На фестивалях знімає колег. Каже, фотографія нехай і мистецтво, та від цього не менш екстремальне. Інколи, щоб зробити кілька кадрів, доводиться одягати навіть спеціальне спорядження.

Побачити, як творчо прожили минулий рік фотохудожники клубу "Час" можна до 20 березня. Втім, митці розслаблятися не збираються -вже готуються вражати рівнян новою, ювілейною виставкою.