Побачити Титанік, підводний човен «Курськ К-141» та різні моделі літаків тепер можуть усі рівняни. Щоправда, це паперові зменшені копії сумнозвісної техніки. Представив їх на персональній виставці рівненський студент Михайло Наумець. Експозицію відкрили у обласній бібліотеці. Триватиме вона до 3 березня.

Для Михайла Наумця робота з папером, за допомогою ножиць та клею давно стала способом розслабитись та відпочити. Здобуваючи диплом архітектора, Михайло торує й іншу мистецьку стежину – створює точні паперові копії відомих кораблів, літаків та роботів. До прикладу, цей "Титанік" – чи не найбільша гордість експозиції. Модель завдовжки півтора метра і нараховує понад 1000, створених вручну, деталей. Копію сумнозвісного лайнера автор створював понад 7 місяців.

Експонати вражають точністю, детальністю та можливостями. Ось ця модель складена так, що рухаються не тільки ноги та руки, а й навіть пальці робота-трансформера. На все це, звичайно, потрібно чимало часу, терпіння і Інтернет.

Талант Михайлу передався від дідуся. Той свого часу був військовим, полюбляв малювати та вправно креслив. В експозиції, окрім паперових моделей, представленні графічні роботи та флористика. Михайло з дивовижною реалістичністю малює архітектуру, портрети, натюрморти та тварин. Окрім задоволення це приносить і копійку. Чимало портретів виконує на замовлення. На досягнутому не зупиняється, розповідає про перспективи.

Автор з посмішкою зазначає, що все ніби нічого, та от квартира потроху перетворюється на імпровізований музей. Тому виставляти роботи - більш ніж потрібно. У рідному місті це дебютна персональна виставка Михайла. В планах хлопця представити експонати і на столичні оглядини.