25 січня відоме ще і галасливим Днем студента, оскільки саме цього дня у 1775 році імператриця Єлизавета Петрівна створила у Москві перший університет. Більше того, за українськими народними традиціями у першу неділю після Водохреща молодь влаштовувала вечорниці. Так і нині, після вдалої зимової сесії усі студенти відзначають свій день.

Конспекти, пари, недоспані ночі через підготовку до сесії та дискотеки. Це все - студентські роки. Сьогодні відзначають другий за рік День студента, і про плани на вечір питаємо не у кого іншого, як у голови студентської ради.

У цьому залі одного з нічних клубів поки порожньо, та підготовка триває. Організатори та діджей налаштовують світло, звук та техніку. На вечірку до Дня студента, кажуть, очікують повну залу відвідувачів. Адже дискотека для студентів - чи не найпопулярніший відпочинок. Для гостей принагідно підготували і дещо нове.

Для однієї з 20 найуспішніших студентів Рівне нщини сьогоднішній день особливо ностальгічний. Для Анни - це останній День студента. Університетські роки, каже, більше запам'ятає за наполегливу наукову роботу, ніж розваги. Та Дні студента відзначала завжди.

Так склалось, що пану Віталію не прийшлося прощатися зі студентством. Він просто став по інший бік студентської лави. Викладацька робота, каже, по-душі, а про свято згадує найхарактерніше.