Переписка повстанських ватажків Романа Шухевича, Василя Кука, Ніла Хасевича та інших вийшла друком у 16-му томі "Літопису УПА". Вона була засекречена радянскою владою протягом десятиліть. Вперше видання презентували у Рівному. Місце, кажуть упорядники, обрали невипадково, адже саме на Волині 70 років тому зародився український повстанський рух.

Засекречені листи та фотографії українських повстанців після півстолітнього табу нарешті стали доступними кожному. Їх зібрали упорядники 16-ого тому «Літопису УПА», який підготували спеціально до 70-річчя української повстанської армії. Для цього авторам довелося опрацьовувати документацію з фондів Галузевого державного архіву СБУ, Управління СБУ в Рівне нській області та Рівне нського обласного краєзнавчого музею.

Ексклюзивність книги в тому, що на її сторінках оприлюднені особисті думки лідерів УПА. В переписках підіймаються і дискусійні питання організації бойових дій. Події тих років у книзі викладені в хронологічному порядку, тож читачі можуть поглянути на історичні факти по-новому і наче з середини партизанської боротьби.

16-тий том "Літопису УПА" вийшов накладом у тисячу примірників. Частину з них безкоштовно передадуть у бібліотеки та освітні заклади області.