У жителів села Велихів Володимирецького району сьогодні свято. Тепер мають власний фельдшерсько-акушерський пункт. Хворим віднині не доведеться їздити за десять кілометрів в амбулаторію сусіднього села. Лікарі, необхідне обладнання і медикаменти - тепер все поруч.

Юрій Ворса проживає в селі Велихів Володимирецького району. Каже, раніше звертався за допомогою до лікарів, що працюють у медакладі сусіднього села, бо у рідному - амбулаторія не працювала.

ФАП Веліхові не лише капітально відремонтували, а й укомплектували необхідним обладнанням. У процедурному кабінеті поставили навіть два ліжка для денного стаціонару. На ремонт витратили 200 тисяч гривень. ЧАстину грошей виділили з місцевої казни, решту отримали з держбюджету за сусідство з атомною електростанцією.

Влада обіцяє, що у Володимирецькому районі цьогоріч оновлять ще шість сільських медичних закладів. Завдяки реорганізації у галузі охорони здоров’я району вдалося зекономити три з половиною мільйони гривень. Заощаджені гроші спрямували на оновлення медустанов.

У районі також розробили виїзні графіки чергування патронажних медсестер. Відтепер людям не доведеться витрачати гроші та час на доїзд до дільничної лікарні.