Пам'ять соратника Степана Бандери і свого односельця - Володимира Робітницького вшанували цієї неділі у Грабові Рівненського району. До сторіччя від дня народження одного з провідників ОУН на його малій батьківщині встановили пам'ятний знак.

Ще не так давно ім'я Володимира Робітницького не було широко відомим ні історикам, ні звичайним людям. Його пам'ятали та згадували у рідному селі, де досі живуть родичі. Робітницький був героєм національно-визвольної боротьби, членом Української військової організації та одним із провідників ОУН. На жаль доля відміряла йому лише 28 років. До 100-річчя від дня народження героя ушанували пам'ятним знаком на його батьківщині. Про значущість цієї особистості в українській історії розповідає один із дослідників національно-визвольного руху, Олексій Мануйлик.

Як розповідають рідні Володимира Робітницького, у Львові політичного та громадського діяча вбили, увівши смертельну ін'єкцію. За розповідями - він поїхав на збори до Львова велосипедом. У дорозі застудився, а у лікарні польська агентура підіслала до нього медсестру, котра ввела смертельні ліки.

За своє недовге життя Володимир Робітницький став для багатьох вчителем та наставником.

Тому у селі Грабів цієї неділі не просто відкривали пам'ятний знак своєму односельцеві, але й віддали шану усім тим, хто поклав життя за нашу незалежність.