"Моє Рівне" очима тих, хто у ньому живе. Дороги, будинки, вулички, дощ, сквери та парки, людей та тварин фільмували півтора місяці рівняни, щоб показати рідне місто. На початку липня у Рівному стартував новий проект. Місцеві чиновники закликали знімати місто на мобільний чи фотоапарат. Переможцю обіцяли планшетний комп'ютер Ipad 2. Та з-поміж майже 40 короткометражних промофільмів практично не було що вибирати, поскаржилися журі. Та й спонсор відмовився презентувати обіцяний приз.

Замість піску — мак, а відеокамеру з проектором замінив фотоапарат. Бо такі були умови конкурсу "Моє Рівне ". Рідне місто Яків Гумінський висипав два дні, зробив майже чотири сотні знімків, із яких змонтував фільм на 2 хвилини 14 секунд. Що висипати, підказувала мама.

Загалом на конкурс надіслали 38 промофільмів про місто. Переважно автори показують дороги, будівлі, вулиці. Журі зізнається, їх вразила відсутність ідеї у багатьох роботах та депресивність.

У місті, де бракує пам'яток архітектури, фільмувати, кажуть, доречно жителів. На короткометражки про рівнян чекав режисер Василь Черенков.

Цей короткий фільм знімали та монтували тележурналіст і телеоператор. Щоб зібрати думки рівнян про місто, витратили два тижні часу. Та як виявилося, їхня ідея потрапила у десятку.

Їм подарували, як і обіцяли, планшетний комп'ютер. Подарунок мав надати переможцям конкурсу магазин, що торгує технікою. Та за декілька днів до його завершення, надавати Ipad 2 спонсор відмовився. Подарунок переможцям купував директор конкурсу — Руслан Алексіюк.