Нині українці святкують день прапора. Державний стяг України затвердили Постановою Верховної Ради України від 28 січня 1992 року. На загальнодержавному рівні День державного прапора почали святкувати із 2004 року, тоді президент Леонід Кучма підписав указ про встановлення Дня державного прапора України, який святкуватиметься щорічно 23 серпня. До цього День державного прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні.

Із підняння державного стягу розпочалося загальнодержавне святкування Дня прапора у Рівному. В обласному центрі вперше із цієї нагоди зібралися не лише військові. Вони запросили приєднатися рятувальників та міліціонерів.

Для рятувальників із такої нагоди нову форму пошили. Скільки вона коштує Антон Кусковець, каже, не знає. Але чепурився сьогодні зранку із задоволенням. До нового строю і з нагоди свята одягнув і військові прикраси.

Неподалік рятувальників — міліціонери, вони теж у святковій формі. Та на відміну від рятувальників, одягнулися так не вперше. На святкування прийшли із шаблями. Та про зброю мовчать, розповідають про форму.

Родзинкою святкування стало крокування військових, міліціонерів та рятувальників.