Відпрацьовані енергозберігаючі лампи містять шкідливі для здоров'я пари ртуті. Тому зберігати їх вдома чи викидати у сміття не можна. Куди дівати небезпечні відходи намагаються з'ясувати громадські активісти. Для цього запросили й закордонних експертів.

Енергозберігаючі лампи щодня освітлюють наші домівки та офіси. Де їх придбати кожен знає, а от куди подіти використані - ні. Викидати у смітники не можна, а ще гірше розбивати. Бо пари ртуті забруднюють довкілля.

Використані лампи потрібно утилізовувати, впевнені громадські діячі. Для прикладу, як це роблять за кордоном.

І додає, знищення використаних ламп на спецзаводах - це великі кошти. Для України такі проекти - захмарні реалії. А от екологи впевнені, потрібно починати з малого. Для початку навчити людей сортувати сміття. Але як свідчить досвід - це проблематично.

До свідомості людей громадські активісти збираються достукатись завдяки рекламній кампанії. На це фонд "Східна Європа" дає 170 тисяч гривень. Адреси, куди відносити відпрацьовані енергоощадні лампи ще мають з'явитися на сіті-лайтах й білбордах. Листівки із відповідною інформацією у місті роздаватимуть волонтери. Щоправда коли - невідомо.