Вадим Колесниченко перейнявся проведенням міського конкурсу "12 історій про УПА" і попросив прокуратуру перевірити законність його організації.

Про рівненський конкурс "12 історій про УПА" почули аж у столиці і навіть у Верховній Раді. Депутат Вадим Колесниченко, котрий останнім часом уславився як співавтор одіозного мовного законопроекту, раптом зацікавився, чи конкурс організували законно. В прокуратурі Рівне нської області наявність такого депутатського звернення підтвердили. Хоча документу не показували і взагалі на камеру спілкуватися відмовилися. Електронною поштою прес-служба надіслала відповідь, що за зверненням проводять перевірку. Будь-що коментувати обіцяли по її завершенні. Між тим, сам автор депутатського звернення, регіонал Вадим Колесниченко свою пильну увагу до провінційного конкурсу, присвяченого 70-річчю УПА, втручанням у місцеве самоврядування не вважає і мотивується прагненням євроінтеграції.

Вадим Колесниченко, м'яко кажучи, злукавив. У 20-му пункті згаданої ним резолюції Європарламент справді висловлює жаль щодо рішення екс-президента Ющенка про присвоєння звання "Героя України" лідерові Організації Українських Націоналістів Степанові Бандері, котрого у тексті називають колаборантом нацистської Німеччини. Але ні про Українську Повстанську Армію, ні про Шухевича в резолюції Європарламенту - ані слова. Тим часом заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська сьогодні вже передала прокуратурі затребувані документи щодо конкурсу.