Школу не закінчив, а роботу вже знайшов. Школярі можуть ознайомитися з вільними вакансіями та більше дізнатися про ринок праці. Сьогодні роботу терміналу продемонстрували в одній зі шкіл міста. Як він працює — оцінила Анна Яцук.

З початку року такі електронні термінали встановлені у 17 школах Рівного, а також у місті Острозі та селі Олександрія Рівне нського району. Працівники центру зайнятості переконані, що вони допоможуть школярам визначитися з майбутньою професією та ознайомитися з трудовим законодавством.

У школі-ліцеї №2 електронний термінал встановили на початку року. За цей час навчили користуватися ним учнів 11-х класів. Але, як розповів директор навчального закладу, найбільший інтерес термінал викликав у школярів молодших класів.

Електронний термінал корисний не лише учням, а й батькам. Адже тут є сторінка, яка містить поради щодо вибору професій дітей.

Одинадцятикласниця Наталія планує стати психологом. В електронному шукачі гідних вакансій для себе не знайшла. Каже, що найбільшим попитом користуються робітничі професії.

До кінця року державна служба зайнятості планує встановити електронні термінали у всіх школах міста.