Із якістю освіти, болем усього житлового фонду країни - гуртожитками та землею сьогодні розбирались міські обранці. Депутатам Рівнеради довелося двічі голосувати за звернення про звільнення міністра освіти Дмитра Табачника, та сперечатись щодо того, хто має прокладати електромережі до гуртожитків на Фабричній.

Розпочали роботу депутати Рівне ради із вирішення найскладніших питань. Звернення Олександра Лащука, який пропонував замінити преміювання міського голови та його заступників на "подяки", щоб зекономити бюджетні кошти депутати розглядати не захотіли. А от звернення до Президента з вимогою звільнити міністра Табачиника слухали уважно.

Втім, 43 голови "за" таке звернення викликали у Олексія Губанова недовіру до лічильної комісії.

При повторному головуванні зверненння отримало 30 депутатських "за". А от виділяти кошти на прокладання мереж електропостачання до гуртожитків на Фабричній, які досі отримують живлення з Льонокомбінату, міські обранці не хотіли.

Міський голова ж настояв на терміновому прийнятті цього рішення.

За допомогою звернулася до депутатів і колишня працівниця Комуненергії, мешканка гуртожитку на Відінській 10, яка просила дозволу на приватизацію кімнати, а тепер боїться залишитись взагалі без власного кутка.

Як вирішити це питання з'ясовуватиме депутатська комісія. Інша ж комісія вивчатиме доцільність вилучення у гаражного кооперативу "Нива" земельної ділянки на Шухевича і її передачі для будівництва магазину. Адже нині більшість членів гаражного кооперативу проти цієї процедури.