Цікава тенденція простежується у роботі оновленої влади Рівного. Принаймні у гуманітарно-соціальному секторі. Форми боротьби заступника мера Рівного Галини  Кульчинської з наркоманією молоді та порнографією схожі радше на  "боротьбу з вітряками" відомого літературного героя Дон Кіхота.

Зрозуміло, що для Галини Григорівни робота на новій посаді в новинку, тому й судити суворо перші кроки на посаді не варто. Проте про декілька моментів все ж таки сказати варто. Воно ж бо для загального блага та успіху розпочатої нею справи.

Розпочнемо з малого — "Правди про наркотики". Якщо хтось не знає старого анекдоту про те, як з 15-річною дочкою батьки збирались поговорити по секс. Це, звичайно, добре,  що дорослих вражають такі фільми, проте справі це мало допоможе. Чи хтось гадає, що молодь мало проінформована про наркотики?... Швидше батьки мало проінформовані про те, чим живуть їхні діти. Бо не мають часу чи бажання ставати дитині другом. Навряд чи наркоман з'явиться у сім`ї де батьки для дітей як друзі і діти все розуміють з півслова, а не з півкрику.

Хороша "ударна" кампанія з фільмом, але що це дасть? Чи багато свого часу було користі з громадських слухань, організованих торік? Ну, зробили рекламу "джакезам". Когось покарали, чи неформалів стало менше? Навряд. Поганяли словами повітря, прокуратура насупила брови — та й по всьому. Чи не краще ці зусилля було витратити на пропаганду здорових повноцінних сімей? Дати зрозуміти дорослим, що їхні діти також люди. Їм, дітям, потрібна увага та любов батьків, а що найголовніше — РОЗУМІННЯ, а не табу та заборони.

Хоча коли вже взяли на озброєння комсомольські методи боротьби, то краще такими традиціями популяризувати піонерів сьогодення — молодіжні організації. Той же "Пласт", наприклад.

Проте масштаб зрештою не той, міські проблеми — кожушок тісний.  Гучніше буде зробити хрестовий похід на ще один вітряк – порнографію в інтернеті. Що ж це робиться: наші діти мають вільний доступ до такого сороміття! Знову "совковський" штамп. У ХХІ столітті дітям про "це" розповідають ще зі школи. То чого вони не знають? Так судити — то їх, мабуть, тільки це й цікавить? Та ні. Хоча хай хтось із тих, кому за 30-40, скаже, що у своїй комсомольській молодості не бачив "забороненого". Гарно перефразована українська народна приказка: "Забули дід з бабкою, як молодими були". :) Хоча йдеться зрештою не про те. Побороти порнографію, яка дійсно страшенно поширилась в інтернеті, таким кавалерійським наскоком  не вийде. Закони, любі мої депутати, треба відповідні ухвалювати. А не обурюватися, що дітки в локальних мережах на комп’ютерах зберігають порно. А чиї це діти? Хто їм комп'ютери з місткими вінчестерами купував та інтернет підключав? Ясна справа, що не Володимир Ленін. А хто не цікавиться, що там робить у вільний час дитина?... То з ким боротися будемо? Відрубимо інтернет – будуть на дисках носити? Хоча блискавичний спосіб завершити наступ є — розбити комп’ютери і зв’язати дітей. :)  От поборемо порно, то ще можна взятися за піратські копії фільмів, програм та музики… Взяти собі в компанію борця з піратами Руслану Лижичко.  Нашому телятку та б вовка з'їсти.

Дивує інше. Школами сновигають ДОРОСЛІ маніяки-педофіли, а ми тим часом біжимо обмежувати доступ до порнографії молоді. А безпеку в школах організовуємо просто — ліпимо догани директорам і все. Ні слова про обрізані бюджети, соціальні виплати, інвалідів… Що далі? Хочеться вірити, що не нові "набіги на вітряки".