Сьогодні на прес-конференції начальник рівненської міліції Ярослав Голомша запевнив, що правоохоронці роблять все можливе, аби протистояти цьому явищу. Щоправда, як розгортатиметься ситуація далі — прогнозувати не береться.

Минулий рік для працівників міліції видався нелегким. Як розповів начальник УМВС у Рівне нській області Ярослав Голомша, побільшало не лише хабарників, а й крадіїв. Боротися з останніми особливо важко у селах. Адже там не вистачає правоохоронців. Саме через це на платній основі направили у райони громадських працівників. Ярослав Голомша розповів, що у зв'язку з кризою рівень крадіжок на Рівне нщині побільшав. Щоправда, у порівнянні зі Східною Україною, цифра є набагато меншою.

Аби хоч якось боротися із злочинністю та забезпечити права людини, при Міністерстві внутрішніх справ діє Громадська рада. Щоправда, як розповів помічник міністра внутрішніх справ у Рівне нській області В'ячеслав Свірець, працівників організації не вистачає.

Як зупинити злочинність, правоохоронці не знають. Адже згідно із законом, проти людини, яка скоїла крадіжку на суму, меншу за 900 гривень, порушити кримінальну справу неможливо.