Засідання Рівненського міського суду відбулось учора, 28 березня.

 

Свій «бізнес» наркоділки вели онлайн: замовлення отримували з телеграм-каналів та відправляли їх, користуючись послугами логістичної компанії. Загальна вартість вилученого у них «товару» за цінами чорного ринку становить 750 тисяч гривень.

 

Злочинну діяльність «складменів» задокументували працівники управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Рівненській області спільно зі слідчими Рівненського РУП, за інформаційної підтримки відділу кримінального аналізу та за процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури.

Так, 21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, затримали під час відправки трьох посилок із амфетаміном загальною вагою 15 грам. Під час санкціонованого обшуку за місцем його проживання правоохоронці вилучили 210 г канабісу, 70 г мефедрону, 25 г амфетаміну, 15 марок «ЛСД», 2 г «гашишу», мобільний телефон, ноутбук, електроні ваги, зіп-пакети та стрічку для пакування відправлень.

Іншого драгдилера — 28-річного рівнянина поліцейські викрили під час відправки 11 «посилок» із канабісом та галюциногенними грибами загальною вагою 80 грам.

Під час обшуку за місцем його проживання правоохоронці виявили та вилучили 460 г канабісу, 220 г галюциногенних грибів, а також мобільні телефони, банківські картки, електронні ваги, вакууматор. Відомо, що він уже потрапляв у поле зору поліцейських за зберігання наркотиків.

Зловмисників затримали у порядку статті 208 КПК та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Суд задовольнив клопотання слідчого Рівненського РУП та обрав 21-річному підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою терміном на 60 діб із можливістю внесення застави в сумі 121 тисяча гривень.

Інший підозрюваний — 28-річний рівнянин, на період досудового розслідування перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

 

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.