Таємне викрадення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану, карається відповідно до ч.4 ст. 185 КК України — від п’яти до восьми років позбавлення волі.

До поліції звернувся 41-річний житель села Новожуків Рівненського району: на початку березня в нічну пору доби з його подвір’я викрали два велосипеди.

Працівники карного розшуку встановили, що до злочину може бути причетний 30-річний місцевий житель. У нічну пору доби він зайшов на неогороджене подвір’я односельчанина та викрав спочатку один велосипед, а потім повернувся і по другий. Один залишив собі, інший — здав у ломбард.

А у Сарненському районі 24-річного жителя села Селище поліцейський офіцер Вирівської тергромади викрив на крадіжці, вчиненій у лютому, сільськогосподарського інструменту з будинку односельчанки. Зірвавши навісний замок у одних дверях, демонтувавши скло в інших, проник всередину будівлі та викрав мотокосу. Чуже майно заховав за місцем свого проживання.

Задокументували правоохоронці і злочинну діяльність 30-річного жителя селища Степань: він викрав металеві вироби з господарства місцевої жительки. Крадене продав знайомому.

За усіма фактами слідчі територіальних підрозділів розпочали досудове розслідування за ч.4 ст. 185 КК України. Вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.